Harta Turciei

Redand o tara a pasiunilor duse la extrem, a exagerarilor si a opulentei, harta Turcia prezinta orase apartinand melanjului dintre doua culturi distincte, ce tin de doua continente diferite ca mentalitate si reprezentare sociala si artistica. Urmasii unui fost imperiu, redus la o bucatica din fostele teritorii, locuitorii inca pastreaza din aroganta stramosilor, laolalta cu manifestarile zgomotoase si pasionale specific mediteraneene, dar compensand cu o sensibilitate crescuta. Orasele sunt reflexia acestui amestec de caracteristici si dau savoare locului, asemenea condimentelor locale ce adauga aroma bucatariei traditionale.

Harta Turcia este un ghid rutier complet gratuit dedicat Turciei cu coordonate GPS: 39 N, 34 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Ankara cat si principalele cai de acces catre orasele: Ankara, Istanbul, Izmir, Bodrum, Antalya, Sivas, Trabzon, Adana, Kars. Limba oficiala vorbita este turca, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 02:00. Incepand cu vara anului 2018 persoanele care doresc sa ajunga in Turcia o pot face si pe cale feroviara, cu alte cuvinte se poate ajunge cu trenul. Plata unui bilet de tren este de aproximatix 50 de euro.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Turciei

  • Istanbul: orice se poate negocia in cea mai mare piata acoperita din lume, Kapalicarsi, insemnand 61 de strazi acoperite, cu peste 4000 de magazine. Dar adevarata bijuterie a orasului este Hagia Sofia, fostul simbol al Constantinopolelui, transformata in moscheea reprezentativa a Istanbulului.
  • Ankara: actuala capitala este tributara omului care a devenit primul presedinte al republicii, astfel incat primul obiectiv ar trebui sa fie Mausoleul Ataturk. O plimbare prin Cartierul Vechi, cu stradute inguste, pietruite, printre case cu acoperisuri rosii, poate reda din atmosfera unei stravechi asezari otomane.
  • Antalya: aceasta statiune este cel mai bine reprezentata de plaja Lara, locul unde se desfasoara in fiecare vara Festivalul Nisipului, unde artisti recreeaza figuri in marime naturala din nisip.
  • Izmir: orice plimbare in acest oras incepe cu o vizita in piata Konak, ce cuprinde si simbolul orasului, Turnul cu Ceas Konak. Nu ratati in apropierea orasului, statiunea Pamukkale, izvoarele termale de aici creand privelisti spectaculoase.
  • Bodrum: ruinele Mausoleului din Halicarnas, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, pot fi observate aici, precum si precursorul acestuia, Castelul St. Peter construit din piatra de la fostul mausoleu.
Fosta inchisoare Sultanahmet destinata initial dizidentilor intelectuali a fost transformata in hotel de cinci stele, fapt relevant pentru caracterul paradoxal al locuitorilor.
Distanta rutiera intre principalele orase din Turcia
Distanta Bucuresti - Istanbul 680 km
Distanta Bucuresti - Ankara 1120 km
Bucuresti - Antalya 70 km
Istanbul - Ankara 1385 km
Ankara - Antalya 550 km
Istanbul - Izmir 425 km
Iznik - Bursa 555 km
Bursa - Bodrum 560 km
Harta Turciei