Harta Spaniei

Pe cat de insorit si linistit pare teritoriul actual al Spaniei, pe atat de tulburata si violenta ii este istoria. Numeroase conflicte au avut loc, incepand cu invazia maura, Reconquista, Razboiul Succesiunii Spaniole, Razboiul peninsular, Razboiul Civil Spaniol fiind doar cateva exemple. Inclusiv istoria sa recenta a stat sub egida conflictelor armate, conflictul din Tara Bascilor stingandu-se de abia in 2011. Tensiuni exista in continuare, diverse minoritati sau regiuni incercand sa obtina independenta de sub controlul statului spaniol. Harta Spaniei poate prezenta doar granitele acestor regiuni, nu si framantarile resimtite sau limba vorbita, pe care refuza cu incapatanare sa o schimbe pe dialectul oficial castelian. Dar daca transcendem granitele ce definesc Catalunia, Tara Bascilor sau Galicia, vom regasi o serie de orase cu adevarat impresionante.

Harta Spania este un ghid rutier complet gratuit dedicat Spaniei cu coordonate GPS: 39.842 N, -4 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Madrid cat si principalele cai de acces catre orasele: Madrid, Barcelona, Zaragoza, Toledo, Malaga, Cadiz, Girona, Valencia, Cordoba, Alicante. Limba oficiala vorbita este spaniola, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 02:00. Conform sondajelor, cei mai multi spanioli il plac pe Regele Carol I ca persoana, dar sunt anti-monarhisti convinsi.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Spaniei

  • Barcelona: vizita trebuie impartita cu grija intre operele lui Gaudi cu care orasul este impanzit, parcul Guell fiind una dintre ele, celebra Sagrada Familia etern nefinisata si Camp Nou, faimosul stadion al FC Barcelona.
  • Madrid: partea culturala a capitalei nu te va lasa sa respiri, prins intre plimbari prin Palacio Real - fosta resedinta regala, Museo del Prado-unul dintre cele mai renumite din lume si Gran Via - artera principala pentru shopping, preferata de turisti.
  • Sevilla: multiplele straturi culturale specific spaniole se regasesc in acest oras foarte bine evidentiate. Palatul Real Alcazar de Sevilla este o fosta fortareata maura din secolul 10, lipita de fostele ziduri de aparare romane. Cea mai mare catedrala gotica din lume este Catedral de Sevilla. Turnul Giralda este tot ce a mai ramas din minaretul Marii Moschei.
  • Valencia: orasul Artelor si al Stiintelor este un complex ce cuprinde mai multe cladiri cu arhitectura moderna, precum faimosul Oceanograf, L'hemisferic, Agora sau Palau Opera. Pentru partea clasica a orasului, de neratat este La Lonja de Seda, cladire in stil gotic, ce cuprinde o superba livada de portocali si a fost folosita pentru comertul de matasuri incepand cu secolul 15.
  • Granada: orice mentiune a acestui oras este obligatoriu sa inceapa cu Alhambra, unul dintre faimoasele complexe de cladiri islamice. Adaugam o plimbare prin cartierul arab Albaicin sau prin coloratul cartier tiganesc Sacromonte, ambele sub egida Unesco si peisajul e complet.
Desi victima a mai multor razboaie civile, Spania nu a participat la niciunul dintre cele doua Razboaie Mondiale.
Distanta rutiera intre principalele orase din Spania
Distanta Madrid - Barcelona 615 km
Distanta Madrid - Valencia 345 km
Barcelona - Valencia 350 km
Valencia - Zaragoza 310 km
Valencia - Castellon 75 km
Barcelona - Girona 100 km
Barcelona - Alicante 505 km
Harta Spaniei