Harta Angliei

Ideile preconcepute reduc cultura britanica la discutii triviale despre vreme, un tabiet obsesiv de a servi ceaiul la ora 5 fix si fascinatia pentru familia regala. Insula britanica inseamna mult mai mult decat aceste idei, provenite din acelasi renumit umor sec, specific englezilor. Dar, asa cum lingvistica engleza nu se rezuma doar la accentul cockney, nici despre aceasta tara nu putem trage o concluzie doar vizitand o singura regiune de pe harta Angliei. Numeroasele orase reusesc ca impreuna, sa ofere o viziune completa asupra culturii si istoriei britanice.

Harta Angliei este un ghid rutier complet gratuit dedicat Angliei cu coordonate GPS: 55 N, -3 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Londra cat si principalele cai de acces catre orasele: Leeds, Londra, Bristol, Cambridge, Oxford, Southampton, Norwich, Derby, Nottingham. Limba oficiala vorbita este engleza, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 00:00.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Angliei

  • Londra: fii cu ochii pe ferestrele Palatului Buckingham pentru a o vedea pe Regina, foloseste sezlongurile pentru rarele raze de soare din Hyde Park, paseste pe Meridianul Zero langa Observatorul Greenwich si rafineaza-ti gusturile artistice in Tate Modern.
  • Liverpool: orasul isi bazeaza intregul turism pe ideea muzicii: fie ca vorbim despre un tur ce prezinta intreaga istorie a celor de la Beatles sau daca cantam din toate puterile “You’ll Never Walk Alone”, impreuna cu zecile de mii de fani de pe Anfield Stadium.
  • Manchester: in tara ce a inventat fotbalul, o rivalitate la nivel inalt se duce intre cele mai importante echipe ale orasului, United si City, ambele stadioane reprezentand puncte de referinta in istoria sportului, laolalta cu Muzeul National al Fotablului. De asemenea, trebuie vizitat si cartierul Castlefield, pentru a observa casele in stil victorian, cat si ruinele fostului fort roman.
  • Bath: unul dintre orasele mai mici si mai putin invadate de catre turistii straini, acesta reprezinta o adevarata comoara a statiunilor termale, cu bai functionale, datand inca din timpul Imperiului Roman.
  • Birmingham: Symphony Hall este considerata una dintre cele mai reusite sali de concerte din intreaga lume, fiind folosita pentru a gazdui concerte din o gama variata de genuri muzicale. Renumit la nivel mondial este si Muzeul National al Motocicletelor, cu peste 1000 de exponate, cea mai veche datand din 1898.
Eleganta britanica si respectul pentru stat, au facut sa apara o lege care interzice decesul in Casa Parlamentului.
Distanta rutiera intre principalele orase din Anglia
Distanta Liverpool - Manchester 55 km
Distanta Liverpool - Londra 341 km
Liverpool - Norwich 405 km
Londra - Manchester 320 km
Londra - Derby 205 km
Londra - Oxford 90 km
Bristol - Londra 190 km
Birmingham - Londra 190 km
Harta Angliei