Harta Austria

Tinand cont ca peste 60% din teritoriul tarii este acoperit de Alpi, fara harta Austria poate parea un tinut foarte neprietenos. Devine impresionanta si prin istoria sa, daca ne amintim ca reprezinta partea centrala a Imperiului Austro-Ungar. Tinuturile abunda de asezari cu arhitectura specific medievala, strajuite de cate un castel gotic, fosta piesa centrala a cate unui extins domeniu feudal.

Austria harta este un ghid rutier complet gratuit dedicat Austriei cu coordonate GPS: 47.55 N, 14.8 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Viena cat si principalele cai de acces catre orasele: Viena, Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz, Krems. Limba oficiala vorbita este germana, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 02:00. Dupa sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, Austria a decis sa adopte o stare permanent? de neutralitate.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Austria

  • Viena: fosta capitala imperiala nu si-a pierdut stralucirea de odinioara, iar Palatele Schonbrun si Hofsburg sunt dovada. De fapt, o plimbare pe intreaga artera de circulatie Ringstrasse te poate transpune in perioada aceea. Iar daca vrei sa schimbi ritmul, Parcul de Distractii Prater este un loc ce nu trebuie ratat.
  • Linz: desi predomina acelasi stil baroc precum in restul tarii, putem sustine ca acest oras este un simbol al modernului. Centrul Ars Electronica prezinta expozitii interactive ale celor mai noi tehnologii, de la ping pong virtual pana la ecranul gigant 8K. Totodata, Muzeul de Arta Lentos prezinta una dintre cele mai importante colectii de arta moderna din Austria.
  • Graz: orasul se bazeaza pe aceeasi idee a imbinarii clasicului cu elementele moderne. Istoria este reprezentata prin Centrul Vechi-patrimoniu Unesco, Turnul cu Ceas de pe dealul Schlossberg si Landeszeughaus, cea mai mare armurarie istorica din lume. Pentru lumea moderna reprezentative sunt cladirile ciudate ale Muzeului de Arta Graz, sau Murinsel - insula artificiala creata in 2003 in mijlocul raului Mur.
  • Salzburg: vizita trebuie inceputa cu o oprire culturala obligatorie la Casa Memoriala Mozart. Orasul este de asemenea renumit pentru castelele sale: Hohensalzburg, Salzburg Residenz, Schloss Hellbrunn sau Schloss Mirabell.
  • Innsbruck: orasul este renumit mai ales in sezonul rece, pentru facilitatile oferite iubitorilor sporturilor de iarna, cum ar fi celebra rampa pentru sariturile cu schiuri Bergisel. Ca alternative de recreere in pauza de schi, se pot vizitaGradina Zoologica Alpina, Acoperisul Auriu sau Castelul Ambras.
Cimitirul Central din Viena are peste 2.5 milioane morminte, mai mult decat populatia in viata a orasului.
Distanta rutiera intre principalele orase din Austria
Distanta Bucuresti - Viena 1090 km
Distanta Bucuresti - Graz 1215 km
Viena - Graz 195 km
Viena - Innsbruck 475 km
Linz - Viena 185 km
Viena - Salzburg 300 km
Salzburg - Innsbruck 185 km
Harta Austria