Harta Frantei

Tara aceasta isi dezvaluie splendoarea adevarata doar daca o parcurgi incet si pe îndelete. Imagineaza-ti ca desfasori harta Frantei inaintea ta si incepi sa iei la pas, pe rand: bogatele regiuni viticole, culmile inalte ale Alpilor, nenumaratele castele princiare ale Loirei, luxul Coastei de Azur, forfota porturilor maritime si mozaicul cultural al marilor orase, cu capitala in frunte. Toate aceste plimbari merita asezonate cu un pahar de vin bun si o selectie de branzeturi de calitate.

Harta Frantei este un ghid rutier complet gratuit dedicat Frantei cu coordonate GPS: 46.22 N, 2.21 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Paris cat si principalele cai de acces catre orasele: Paris, Rennes, Nantes, Toulouse, Montpelier, Marseille, Nice, Strasbourg, Dijon, Bordeaux, Lille. Limba oficiala vorbita este franceza, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 01:00. Numarul de experti in arta bucatariei franceze este evidentiat prin faptul ca in Franta, se publica, in medie, aproape 2 carti de bucate pe zi.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Frantei

  • Paris: din punct de vedere turistic, exista un farmec si in a te inghesui cu restul turistilor ce doresc sa bifeze obiectivele in fata Turnului Eiffel sau la intrarea in Luvru, dar se poate vizita Parisul si cu gandul la o atmosfera mai relaxata si boema. Pentru aceasta incercati o plimbare prin cartierul Montmartre strajuit de catedrala Sacre Coeur, degustati un pahar de vin intr-un picnic pe malul Seinei, in Ile de la Cite sau cititi un volum de poezii in linistea cimitirului Pere Lachaise.
  • Marseille: obligatoriu de vizitat partea portului numita Vieux Port, cu ambianta aparte, loc unde poate fi servita o portie din celebra supa de peste locala, bouillabaisse. De incercat si o drumetie in afara orasului, in zona Les Calanques, pentru o gura de aer proaspat si privelisti de invidiat.
  • Lyon: ca in majoritatea oraselor franceze, si aici exista un oras vechi, pastrator al traditiilor si atmosferei de alta data, Vieux Lyon. Cum, de asemenea putem gasi o celebra Notre Dame, de aceasta data de Fourviere. Dar, aparte in acest oras sunt ruinele vechii capitale a Galiei datand din timpul Imperiului Roman.
  • Nisa: principalul mod de a-ti petrece timpul il reprezinta plimbarile lungi: pe celebra faleza, Promenade des Anglais pentru a observa fatadele hotelurilor de lux sau pe Colline du Chateau, colina de unde se poate observa cel mai bine coasta acestei bijuteriii de pe coasta Marii Mediterane si portul.
  • Strasbourg: desi este un oras ceva mai mic, farmecul acestui oras situat pe granita cu Germania consta in amestecul de arhitectura, cultura si traditii apartinand ambelor tari. Parlamentul European si-a ales acest oras drept resedinta, dar nu este singurul lucru pentru care este celebru: aici se desfasoara anual Targul de Craciun renumit in intreaga Europa.
In capitala Frantei se regaseste un singur semn de circulatie cu indicatia "STOP".
Distanta rutiera intre principalele orase din Franta
Distanta Paris - Nice 930 km
Distanta Paris - Marseille 775 km
Paris - Lyon 465 km
Paris - Lille 220 km
Nice - Monaco 20 km
Bordeaux - Montpellier 480 km
Lyon - Rennes 740 km
Strasbourg - Paris 490 km
Harta Frantei