Olanda harta

Oficial denumita Regatul Tarilor de Jos, tara care are o mare parte din teritoriu sub nivelul marii, prezinta de asemenea si cea mai mare densitate de locuitori pe km patrat. Cu toate acestea, nu are niciun oras cu mai mult de 1 milion de locuitori. Sistemul de transport este foarte bine pus la punct: reteaua de sosele are una din cea mai mare densitate din lume, autostrazile numeroase permit traversarea nord-sud a tarii in putin peste 3 ore iar jumatate din reteaua feroviara este alimentata cu energie eoliana. In aceste conditii ar fi mult mai utila pentru Olanda harta care sa ajute la navigarea printre ideile progresiste si liberale pentru care aceasta tara este recunoscuta: prima tara din lume care a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex, este reglementat consumul de droguri recreationale, prostitutia este legalizata, la fel ca si eutanasia umana. Orasele olandeze reflecta imaginea imbinarii dintre toleranta sociala moderna si istoria veche a tinuturilor.

Harta Olanda este un ghid rutier complet gratuit dedicat Olandei cu coordonate GPS: 52.3 N, 5.1 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Amsterdam cat si principalele cai de acces catre orasele: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Einhoven, Rosendaal, Alkmaar, Den Haag. Limba oficiala vorbita este olandeza, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 02:00. Morcovul de culoare portocalie a aparut pentru prima oara in Olanda secolului 16, in onoarea Casei Regale Olandeze ce afisa portocaliul ca si culoare oficiala.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Olanda harta

  • Amsterdam: cu totii stim locul din Amsterdam pe care niciun turist nu il rateaza, dar pentru cei care vor o pauza de la privit in vitrine sau petrecut timpul in fumul din cafenele, orasul ofera si alte obiective. Koninklijk Palace este rezidenta Regelui, intreaga Piata Dam in care este situate, fiind un loc plin de locuri de vizitat. Obligatoriu de vazut si muzeele faimoase: Rijskmuseum, Muzeul Van Gogh, Muzeul Anne Frank, Casa Memoriala Rembrandt sau Muzeul Stedelijk.
  • Rotterdam: devastat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, orasul a reconstruit si a incercat mai multe inovatii arhitecturale: Kubuswoningen - casele cub sau Witte Huis - casa alba, fiind cunoscute. Biserica Grote of Sint-Laurenskerk este singura cladire medievala ramasa intreaga dupa bombardamentul din razboi. Reprezentativ, insa, este Oude Haven, adica Portul Vechi, plin de ambarcatiuni istorice si de celebrele case-pe-apa, unde oamenii locuiesc.
  • Haga: capitala administrativa a tarii, Haga are un aspect mult mai classic, cladirile imbinand stilurile gotic cu neo-clasic, chiar daca inauntrul adapostesc colectii ale artistilor clasici si moderni: Mauritshuis, cartierul Binnenhof, Escher in Het Paleis - fostul palat de iarna al Reginei Mama Emma ce contine opera de arta ale lui M.C.Escher sau faimosul Vredespaleis- sediu pentru Curtea Internationala de Justitie.
  • Utrecht: orasul a fost un important centru politic si economic al Olandei, inca din cele mai vechi timpuri. Centrul orasului prezinta obiective turistice relevante pentru acea perioada. Domplein, piata centrala cuprinde: simbolul orasului Catedrala St. Martin, impreuna cu Domtoren, turnul catedralei separata de aceasta in anii 1600 dupa ce o furtuna a distrus naosul acesteia, expozitia DOMUnder care transporta turistii in subsolul pietei, precum si cea mai titrata universitate din Olanda, Universitatea din Utrecht.
  • Eindhoven: orasul situate in sudul tarii nu este neaparat o prioritate a turistilor ce calatoresc in Olanda, fiind considerat mai degraba un oras industrial, dar tocmai muzeele ce au legatura cu marile companii ce isi au sediul aici, suscita interesul. Muzeul DAF si Muzeul Philips completeaza imaginea orasului alaturi de Van Abbemuseum, una dintre cele mai mari colectii de arta moderna din tara, muzeul clubului de fotbal PSV Eindhoven sau micro-muzeul Inkijkmuseum, un nou concept de expozitie, vizitatorii putand admira operele expuse in camerele muzeului, de afara, privind pe fereastra.
Locuitorii Tarii de Jos sunt cei mai inalti oameni din lume, barbatii avand media de inaltime de 1.84 m iar femeile de 1.70 m.
Distanta rutiera intre principalele orase din Olanda
Distanta Amsterdam - Alkmaar 45 km
Distanta Amsterdam - Utrecht 40 km
Amsterdam - Rotterdam 75 km
Amsterdam - Eindhoven 125 km
Eindhoven - Roosendaal 95 km
Eindhoven - Rotterdam 110 km
Roosendaal - Rotterdam 60 km
Den Haag - Amsterdam 65 km
Olanda harta