Harta SUA

Sunt multe de spus despre Statele Unite ale Americii, la fel cum nu sunt multe lucruri care sa nu fi fost spuse niciodata. Fie ca este produsul filmelor hollywoodiene, sau atractia povestilor de succes capitaliste, aceasta tara a dezvoltat un renume de netagaduit. Pentru a se bucura de toate senzatiile oferite de melanjul de culture diferite, apartinand fiecarui stat, ar trebui luata harta SUA in mana si parcursa de la un capat la altul, trecand prin toate cele 50 state. Orase interesante si obiective turistice se regasesc intr-un numar foarte mare pe teritoriul extreme de intins al tarii, dar cateva renumite pot fi mentionate de orice locuitor al planetei.

Harta SUA este un ghid rutier complet gratuit dedicat America cu coordonate GPS: 40 N, -94 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Washington DC cat si principalele cai de acces catre orasele: New York, Washington DC, Miami, Boston, Houston, Atlanta, Philadelphia. Limba oficiala vorbita este engleza, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT -04:00. In timpul perioadei cunoscute ca Prohibitia, cand alcoolul a devenit ilegal, oficialii americani au decis otravirea berii, ceea ce a dus la mii de decese. Craciunul, fiind o sarbatoare cu origini pagane, a fost ilegal pana in 1836, dar pe teritoriul SUA exista trei orase numite Santa Claus.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta SUA

  • New York City: un adevarat vartej de activitati si de culturi diferite, nu exista moment al zilei in care sa nu gasesti ceva de facut sau cerinte prea pretentioase care sa nu isi afle rezolvare. Dintre locurile de vizitat cele mai renumite, care nu necesita descriere, mentionam: Statuia Libertatii, Empire State Building, Podul Brooklyn, Central Park, Broadway sau Muzeul Metropolitan.
  • Washington DC: capitala tarii nu este vazuta ca un oras eminamente turistic, dar orice pasionat de istoria SUA va dori sa viziteze Casa Alba - resedinta Presedintelui in functie, Capitoliul SUA - cladirea reprezentativa pentru partea politica a istoriei, Memorialul Lincoln - cu statuia de 5.8 m a fostului presedinte Abraham Lincoln, precum si Monumentul Washington - un obelisc reflectat in piscina de la baza sa, construit in onoarea primului presedinte George Washington.
  • Chicago: orasul de pe malul lacului Michigan este un centru artistic renumit, casa pentru faimosul Institut de Arta din Chicago, precum si pentru primul muzeu interactiv din lume, Muzeul Stiintei si al Industriei. Orasul abunda si in spatii verzi, Parcul Millenium si Parcul Lincoln fiind cele mai intinse si bine amenajate dintre ele.
  • Los Angeles: centrul creativ al Americii, intreaga activitate a orasului se desfasoara in jurul industriei cinematografice reprezentate de simbolul Hollywood, astfel incat prima oprire ar trebui sa fie Universal Studio Theme Park, urmat de cartierul cu acelasi nume, unde regasim semnul Hollywood, Hollywood Boulevard, Walk of Fame, toate locuri unde sunt sanse mari sa dai nas in nas cu vreo vedeta.
  • San Francisco: considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale Statelor Unite, San Francisco are unul dintre simbolurile cele mai usor de recunoscut din lume, Podul Golden Gate. Tot aici se afla si celebra fosta inchisoare Alcatraz sau Fisherman’s Wharf, un debarcader pitoresc de unde pornesc croazierele in jurul orasului, cu multiple optiuni de a lua masa in locuri ce beneficiaza de o priveliste superba la malul marii.
Sistemul GPS, utilizat pe toata suprafata planetei de nenumarati oameni, este detinut de Guvernul Statelor Unite, acesta putand decreta inchiderea sa oricand.
Distanta rutiera intre principalele orase din SUA
Distanta New York - Washington 365 km
Distanta New York - Boston 350 km
New York - Philadelphia 150 km
New York - Miami 2070 km
Washington - Miami 1700 km
Washington - Orlando 425 km
Washington - New Orleans 1360 km
Washington - Detroit 844 km
Harta SUA