Harta Germaniei

Oriunde pui degetul pe harta Germaniei, vei gasi locuri bogate in istorie, o grija mare pentru pastrarea valorilor traditionale imbinata cu dorinta de a inova, precum si oameni determinati, perfectionisti, decisi sa exceleze. Spiritul german este relevat de povestea fratilor Dassler. Adi si Rudi au inovat lumea incaltarilor sportive, prin inventarea crampoanelor. Au devenit faimosi, insa, prin rivalitatea fara egal, aparuta dupa scindarea fabricii de incaltaminte si impartirea ei in doua companii: Adidas dupa numele lui Adi Dassler, respectiv Ruda, dupa numele lui Rudi Dassler. Mai cunoscuta, totusi, este versiunea ulterioara a numelui, Ruda devenind Puma. Dar sunt multe alte orase ce merita vizitate, in afara de Herzogenaurach, locul unde s-a desfasurat povestea acestor doi frati.

Harta Germania este un ghid rutier complet gratuit dedicat Germaniei cu coordonate GPS: 51.16 N, 10.45 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Berlin cat si principalele cai de acces catre orasele: Berlin, Dresden, Leipzig, Stuttgart, Hamburg, Bremen, Dortmund, Munchen. Limba oficiala vorbita este germana, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 02:00.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Germaniei

  • Munchen: desi unii vor spune ca principala atractie este Allianz Arena, casa celebrei echipe de fotbal Bayern Munchen, sau Oktoberfest, faimosul festival al berii, in fapt Marienplatz, piata centrala a orasului, incepand din secolul 12, este adevaratul simbol.
  • Berlin: in lipsa Zidului Berlinului, primul obiectiv turistic al orasului este Poarta Brandenburg, cu a ei caleasca ce vegheaza pacea.
  • Hamburg: aspectul reprezentativ al acestui oras este portul, impreuna cu Speicherstadt, cel mai mare district al depozitelor, din lume.
  • Koln: domul din Koln, catedrala gotica cu turnuri gemene este prima pe lista de vizitat, desi nici ideea de a observa ciocolata veche de 3000 de ani, in Muzeul Ciocolatei, nu este de evitat.
  • Hanovra: prezinta una dintre cele mai interesante primarii din lume, sub forma unui castel cu dom, avand o vedere excelenta atat catre privelistea de la munte, cat si de la mare.
Germania este prima tara care a trecut pentru prima data la ora de vara in anul 1916
Distanta rutiera intre principalele orase din Germania
Distanta Berlin - Munchen 585 km
Distanta Berlin - Dresden 190 km
Berlin - Dortmund 495 km
Berlin - Stuttgart 635 km
Munchen - Dortmund 625 km
Munchen - Bremen 745 km
Munchen - Stuttgart 215 km
Munchen - Leipzig 425 km
Harta Germaniei