Harta Bulgaria

Cand ne gandim la Bulgaria in contextul economiei mondiale actuale si rolul pe care il are in UE, ne este destul de dificil sa ne imaginam ca a fost un imperiu timp de 4 secole, rivalizand chiar cu Imperiul Bizantin, pana in momentul cuceririi de catre puternicul Imperiu Otoman. Harta Bulgaria din acele timpuri cuprindea in plus teritorii din actualele tari: Albania, Grecia, Macedonia, Serbia, Kosovo, Muntenegru sau Romania. In zilele noastre, tara se afla in dezvoltare, turismul reprezentand un imbold important spre modernizare, cu orase-statiuni montane sau pe litoral si cu locuri interesante de vizitat in toate marile orase.

Bulgaria harta este un ghid rutier complet gratuit dedicat Bulgariei cu coordonate GPS: 42.6 N, 25.48 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Sofia cat si principalele cai de acces catre orasele: Sofia, Pleven, Burgas, Varna, Veliko Tarnovo, Stara Zagora, Bansko. Limba oficiala vorbita este bulgara, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 02:00. Este singura tara din Europa care nu si-a schimbat denumirea de cand a fost înfiin?at? in urma cu peste 2000 ani.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Bulgaria

  • Sofia: printre blocurile specific sovietice ce definesc arhitectura recenta a orasului, se regasesc si surprize neasteptate, precum Amfiteatrul roman Serdica, Biserica Sfantul George Rotunda datand din anii 300, Biserica Sfanta Sofia ce a dat si numele orasului, construita in anii 500 sau impresionanta Catedrala Sfantul Alexander Nevski ridicata dupa obtinerea independetei de sub stapanirea otomana.
  • Plovdiv: acest oras a reusit sa imbine casele traditionale bulgaresti cu unele dintre cele mai bine pastrate ruine romane, precum se intampla in Centrul Vechi al orasului. Teatrul Roman din Plovdiv este functional si in zilele noastre, sustinand o serie de concerte de opera sau piese de teatru in perioada verii. De asemenea, zona Philippopolis cuprinde intersectia celor doua mari strazi ale orasului in anticul forum roman.
  • Varna: orasul-port al Marii Negre, renumit printre tineri mai ales pentru viata de noapte, are si alte surprize pregatite pentru vizitatori: Gradina de pe Malul Marii este un parc imens ce urmeaza tarmul; Muzeul Arheologic Varna cuprinde cea mai veche comoara de aur din lume, avand peste 6500 ani; la periferia orasului exista al doilea desert din Europa, cu un fenomen natural bizar, Padurea de Piatra.
  • Bansko: statiunea montana a devenit mandria Bulgariei ca urmare a dezvoltarii facilitatilor destinate sporturilor de iarna, cu partii moderne de schi. In momentele de ragaz dintre reprizele de schi sau drumetiile montane pe timpul verii, e recomandata o plimbare pe pitoreasca Strada Pirin sau o vizita la Biserica Sveta Troitsa.
  • Burgas: orasul este o renumita statiune litorala si are toate optiunile unei astfel de localitati, plaje intinse dar si lacuri sarate pentru tratamente balneo, precum Lacul Atanasovsko. Simbolurile orasului au legatura stransa cu marea: Pontonul, lung de 300 m cu o priveliste apreciata de turisti; Farul, un alt loc preferat pentru fotografii, Festivalul Nisipului, unde anual, artistii se intrec in modelarea nispului in cele mai grozave sculpturi.
Bacteriile folosite pentru a crea iaurtul bulgaresc traiesc doar in aerul de pe teritoriul acestei tari, facandu-l unic in lume.
Distanta rutiera intre principalele orase din Bulgaria
Distanta Bucuresti - Sofia 355 km
Distanta Bucuresti - Varna 270 km
Sofia - Varna 510 km
Brasov - Varna 455 km
Ruse - Varna 190 km
Varna - Burgas 130 km
Vama Veche - Varna 210 km
Harta Bulgaria