Harta Africa

Continentul african ramane pentru multi dintre noi un mister, cu tinuturi primejdioase, pierdute in ceata, unde daca nu avem asupra noastra harta Africa foarte bine pusa la punct, ramanem pierduti pentru totdeauna. Lipsa unor informatii foarte clare despre aceasta zona, precum si faptul ca unele teritorii isi mentin caracterul exotic, ne creioneaza aceasta imagine, ce nu corespunde in totalitate realitatii. In fapt, continentul este, ca peste tot, un amestec de tari dezvoltate cu areale mai putin prospere. Astfel, in ciuda parerilor preconcepute, Africa prezinta si o serie de orase mari, dezvoltate economic, cu un important potential turistic.

Peste 90% din totalitatea solului din continent, este impracticabila pentru agricultura. In Africa exista o bere consumata uzual care se obtine prin fermentarea bananelor.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Harta Africa

  • Cairo: una dintre cele mai mari aglomerari urbane din lume, orasul este un amestec de nedescris de zgomot, poluare si o istorie veche de milenii. Complexul de Piramide de la Giza, este de departe cel mai renumit din lume, impreuna cu Muzeul Egiptean. Adaugam Moscheea Al-Azhar, cea mai importanta universitate teologica islamica din lume, Citadela construita de Saladin, o vizita in Centrul Vechi al orasului si in Suuq-ul Khan el-Khalili, pentru cumparaturi in stil specific oriental iar experienta devine de neuitat.
  • Marrakesh: nu sunt multe orase care sa surprinda atat de bine esenta spiritului exotic marocan precum acest oras. Principala atractie o reprezinta nimic altceva decat plimbarea prin labirintul de stradute ce creeaza centrul vechi al orasului, medina. Piata uriasa de la intrarea in medina, Djemaa El Fna, vibreaza de comerciantii entuziasti si de artistii stradali spectaculosi.
  • Accra: capitala Ghanei este un oras renumit pentru plajele sale si viata de noapte zgomotoasa. Plaja Labadi redefineste definitia pentru aglomeratie, mai ales in timpul sarbatorillor. In Piata Makola se poate gasi orice suvenir traditional. Galeria Artist Alliance gazduieste toate lucrarile de arta ale ganezilor, majoritatea putand fi achizitionate. Pentru un plus de adrenalina si doar insotiti de un ghid de incredere, o vizita in partea saraca a Jamestown, fosta denumire a capitalei, va impresiona.
  • Dar es Salaam: principalul port si cel mai mare oras al Tanzaniei, este locul unde se unesc culturile africane, arabe si indiene, precum si orasul cu cea mai accentuata dezvoltare din zona, avand o populatie de peste 4 milioane. Satul tribal cuprinde colibe traditionale swahili apartinand celor peste 120 de triburi diferite. De asemenea, daca agitatia orasului necesita o pauza, insulele Mbudya si Bongoyo au celebre plaje cu nisip alb si oportunitati pentru snorkeling sau doar inchiriere de colibe pe malul marii pentru relaxare.
  • Johannesburg: construit pe baza exploatarilor miniere alaturate, Johannesburg a devenit un simbol a tot ceea ce inseamna Africa de Sud, de la tulburarile violente din trecut, pana la dezvoltarea artei si a culturii. Muzeul Apartheid-ului creeaza o imagine intensa a fenomenului. Gold Reef City este un parc tematic ce arata vizitatorilor istoria si experientele febrei cautarii de aur. Maboneng Precinct este exemplul cel mai bun al transformarii prin care a trecut tara, zona fiind schimbata dintr-un cartier rau famat intr-o zona rezidentiala, plina de restaurante, cafenele, galerii de arta, hoteluri si magazine.
Steagul Mozambicului are pe el imaginea unei arme de foc, un AK47.
Distanta rutiera intre principalele orase din Africa
Distanta Maroc - Egipt 3700 km
Distanta Maroc - Gibraltar 750 km
Maroc - Tenerife 2300 km
Egipt - Tunisia 2200 km
Harta Africa