Cipru harta

Aceasta insula mediteraneana a fost taramul unor framantari interne pe tot parcursul istoriei sale zbuciumate. Chiar si in zilele noastre, in cazul oricarei plimbari prin Cipru harta trebuie sa fie foarte bine actualizata, astfel incat turistul sa nu treaca accidental din zona greaca in zona turca. Teritoriul a fost disputat in permanenta, apartinand pe rand grecilor, otomanilor, britanicilor iar acum este impartit iarasi intre greci si turci. Pornind din mijlocul capitalei, impreuna cu toata partea nordica a insulei, reprezinta Republica Turca a Ciprului de Nord, desi nerecunoscuta pe plan international.

Cipru harta este un ghid rutier complet gratuit dedicat Ciprului cu coordonate GPS: 35.1 N, 33.4 V, punand accent pe rutele auto ale capitalei Nicosia cat si principalele cai de acces catre orasele: Nicosia, Limasol, Larnaca, Agia Napa. Limba oficiala vorbita este greaca, iar reglarea ceasului trebuie facuta dupa fusul orar GMT 00:00. In Cipru exista sate populate in mare parte de membri ai armatei britanice, iar legile care guverneaza aceste zone sunt cele britanice.

Calculeaza distanta rutiera

Obiective turistice prezente pe Cipru Harta

  • Nicosia: fara indoiala ca Muzeul Ciprului cu artefactele sale nepretuite din neolitic sau din Imperiul Bizantin este un obiectiv de neratat, dar adevarata atractie o reprezinta granita dintre Nicosia de Nord si cea de Sud, aflata sub control ONU. Trebuie traita senzatia de a fi cu cate un picior in alta tara ca pe strada Ledra, celebra si pentru shopping. Sau din fortificatiile venetiene acum strabatute de aceeasi demarcatie, mai ales intre Poarta Paphos si Bastionul Roccas.
  • Limassol: orasul care multumeste gusturile oricarui turist: castelul medieval din centru este foarte bine prezervat, Gradina Publica se intinde de-a lungul coastei si are pe langa privelisti minunate chiar si o gradina zoologica, numeroase plaje sunt disponibile turistilor, la fel ca multiplele festivaluri ce au loc pe parcursul anului, ca Festivalul Vinului, Festivalul Florilor sau Festivalul Teatrului Antic.
  • Larnaca: o statiune turistica importanta a Ciprului are plajele strajuite de promenada Foinikoudes, dar polul turistic al orasului il reprezinta Biserica Sfantul Lazar, unde se afla mormantul lui Lazar.
  • Kyrenia: cea mai mare statiune din partea nordica a Ciprului, cuprinde Castelul Kyrenia datand din perioada bizantina, iar pe muntii ce imprejmuiesc orasul apar alte trei castele interesante: Buffavento, Sf. Ilarion si Kantara.
  • Ayia Napa: fostul sat de pescari s-a dezvoltat in orasul cu cea mai intensa viata de noapte de pe insula, cu numeroase cluburi de noapte si spectacole. Tot aici este situat parcul acvatic Waterworld, dar si alte obiective pentru pasionatii de sporturi acvatice sau extreme.
Masinile inchiriate de turisti sunt denumite masini-probleme si semnalizate specific pentru ca localnicii sa le acorde atentie sporita.
Distanta rutiera intre principalele orase din Cipru
Distanta Limassol - Ayia Napa 110 km
Limasol - Larnaka 65 km
Larnaka - Pafos 130 km
Nicosia - Limasol 135 km
Agia Napa - Larnaka 45 km
Nicosia - Larnaka 55 km
Cipru Harta